HDV helpdesk

HDV Computers Steenwijk is voor onze klanten telefonisch bereikbaar op Dinsdag t/m zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wanneer wij een probleem niet telefonisch of via e-mail kunnen oplossen, is meekijken met onze gebruikers de ideale oplossing. Wij gebruiken hiervoor de TeamViewer software. Meekijken kunnen wij uiteraard alleen wanneer jij dat wilt. Je start het TeamViewer programma en geeft onze helpdesk het “ID en wachtwoord” die in beeld komen, daarna kunnen wij met je meekijken.

Na het downloaden zal je “TeamViewerQS.exe” nog moeten openen/uitvoeren. Hoe dat gaat is per internet programma verschillend. Het programma kan onder in beeld komen (bv. Chrome, Internet Explorer en Edge), maar er kan ook rechtsboven een download icoon zichtbaar worden (bv. Firefox).

veelgestelde vragen

Wat kost hulp op afstand?

De opstartkosten voor particulieren zijn € 10,- en hiervoor krijgt u tot 15 minuten hulp op afstand. Afhankelijk van de snelheid van de computer kunnen we in 15 minuten veel problemen oplossen. Bijvoorbeeld met het installeren van een printer en virusscanner of het verhelpen van kleine storingen. Met deze kosten gaat u akkoord zodra een medewerker start met een sessie.

Hoe betaal ik de kosten voor computerhulp op afstand?

  • Vaste klanten: krijgen altijd een rekening achteraf.
  • Nieuwe klanten dienen vooraf een account aan te maken op de website.

Is computerhulp op afstand veilig?
Ja! Computerhulp op afstand is een veilige methode om ondersteuning te krijgen.

Kan ik mijn afspraak nog annuleren?
Je kunt de afspraak tot één uur van te voren kosteloos annuleren. Mocht je niet tijdig geannuleerd hebben of je bent niet aanwezig op het afgesproken tijdstip dan belasten wij €5,- door.

Windows Download
MacOS Download